Follow us on:

Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi është takuar me presidentin e Këshillit Evropian, Herman van Rompuy

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi është takuar në Bruksel me presidentin e Këshillit Evropian, Herman van Rompuy.

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi është takuar në Bruksel me presidentin e Këshillit Evropian, Herman van Rompuy.

 

Ne konferencen qe u mbajt mbas takimit Kryeministri Thaci e falenderoje z. Van Rompuy per mbeshtetjen e tij dhe kontributin per kosove. Ai thekjoj perkushtimin e institucioneve te kosoves per permbushjen e agjendes evropiane duke fokusuar ne reformat por edhe ne luften kunder korupcionit, krimit te organizuar dhe rend dhe ligj ne bashkepunim me autoritetet evropiane.

 

Ne lidhje me dialogun Kryeministri ka thene se qellimi eshte arritja e një marrëveshje, për të lëvizur përpara drejt integrimeve në NATO dhe Bashkim Evropian.Van Rompuy lavderoj kryeministrin per progreset e arritura ne dialogun kosove serbi dhe e pergezoje qeverine e kosoves per perkushtimin e saj ne permbushjen e angjendes evropiane.

 

Ai perseriti se për të avancuar në procesin evropian Kosova duhet të përmbushë kriteret afatshkurtra, në lidhje me sundimin e ligjit, administratën publike, tregtinë dhe mbrojtjen e minoriteteve. Dhe perfundoj duke konfirmuar se Këshilli Evropian do të rishikoj progresin në pranverë, kur edhe do të shikohet për mundësinë e nxjerrjes së një vendimi për nisjen e negociatave për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit.