Follow us on:

Republika e Kosovës vendos marrëdhëniet diplomatike me Republikën e Vanuatus

Bruksel, 19 maj 2014 - Është nënshkruar në Bruksel Marrëveshja për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Vanuatus.

Ceremonia e nënshkrimit është bërë në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Bruksel.

Nënshkrimin e marrëveshjes e bënë Ambasadorja e Kosovës në Belgjikë, Mimoza Ahmetaj dhe Ambasadori i Vanuatus në Belgjikë, Komisionarë i Lartë në Mbretërinë e Bashkuar dhe Gjykatën e St James, Roy Mickey Joy.

Akti i nënshkrimit të marrëdhënieve diplomatike hap një kapitulli të ri të ndërtimit të raporteve bilaterale si dhe ofron perspektivë në zgjerimin e bashkëpunimit ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Vanuatus.

Republika e Vanuatus është shtet në paqësorin e largët që e ka njohur pavarësinë e Kosovës me 28 prill 2010.