Follow us on:

Ministrja Donika Gërvalla për vizitë zyrtare në Mbretërinë e Belgjikës

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës së Republikës së Kosovës, Donika Gërvalla, ka vizituar zyrtarisht Mbretërinë e Belgjikës. Ministrja Gërvalla është pritur nga homologia e saj, zëvendëskryeministrja njëherësh Ministre për Punët e Jashtme, Çështjet Evropiane dhe Tregti të Jashtme, dhe Institucionet Federale të Kulturës, Sophie Wilmès, si dhe nga zyrtarë të tjerë në institucionet e larta të shtetit në Belgjikë. Në këto takime është biseduar rreth thellimit dhe avancimit të një trupi dypalësh në të gjitha llojet, zhvillimet aktuale politike, gjendjet e pandemisë COVID-19, liberalizimit të vizave për qytetarët e vendit tonë, si dhe për perspektivën evropiane të Republikës së Kosovës dhe të saj të integrimit në Bashkimin Evropian. Në vazhdën e takimeve bilaterale me zyrtarë të lartë shtetërorë të Belgjikës, ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës e Republikës së Kosovës, znj. Donika Gërvalla, zhvilloi takime të ndara në Bruksel me z. Sammy Mahdi, sekretar i Shtetit për Azilin dhe Migracionin si dhe kryetaren e Komitetit për Punë të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve znj.Els Van Hoof. Gjatë takimit me sekretarin Mahdi biseduan detajisht për tema të rëndësishme siç janë mërgata dhe diaspora e Kosovës në Belgjikë, procesi i liberalizimit të vizave për Kosovën, si dhe çështja e riatdhesimit. Gjatë takimit me znj.Els Van Hoof, kryetare e Komitetit për Punë të Jashtme, Gërvalla ritheksoi përkushtimin e Kosovës për t’u integruar si në BE ashtu dhe në të gjitha organizatat e aleancat e vendeve demokratike. Së bashku diskutuan për zhvillimet aktuale në Kosovë dhe rajon, si dhe prioritetet që ka qeveria e re e Kosovës, për çka Gërvalla nënvizoi se forcimi i sundimit të ligjit është kryefjala e institucioneve vendore. Edhe në këtë takim ministrja shfrytëzoi rastin të kërkoj mbështetje për çështjen e liberalizimit të vizave në mënyrë që ky proces të përmbyllet sa më parë. Në vijim u shkëmbyen mendimet dhe përvojat rreth zhvillimeve rajonale, përcaktimit proevropian të Kosovës dhe shtimit të përpjekjeve të përbashkëta për shmangien e rreziqeve që i kanosen rajonit nga influencat e tjera joprogresive dhe jodemokratike.