Follow us on:

Ekspozite e Fotografise “Made in Kosovo” ne galerine Kolta ne Budapest

Ne galerine Kolta ne Budapest u hap ekspozita “Made in Kosovo” e realizuar nga artistet kosovare, Jetmir Idrizi dhe Armend Nimani si dhe fotografisti hungarez Porneczi Balint.

Ambasadorja Sherifi mbajti nje fjalim rasti dhe pershendeti bashkepunimin e fotografeve kosovare dhe hungarez duke theksuar se bashkepunimi reciprok ne fushen e artit dhe kultures eshte shume i mireseardhur dhe promovon maredheniet miqesore te te dyja vendeve. Ajo me tutje shtoi se arti nuk njeh kufij dhe si i tille mund te sherbeje si urelidhese komunikimi dhe shkembimi te vlerave,
Menagjeri i galerise eshte fotografi Katkó Tamás me te cilin punojne keshilltaret artistik nga organizatat me te rendesishme profesionale si Haris László fotograf, Kincses Károly historian i fotografise, dhe Korniss Péter fotograf e njoftoi Ambasadoren Sherifi se ne galerina Kolta mbahen edhe aktivitete tjera artistike nderkohe qe Ambasadorja shqyrtoi mundesine e sjelljes se artisteve tjera nga Kosova per te vazhduar bashkepunimin ne fushen e artit dhe kultures