Follow us on:

Orari i punës së Ambasadës

Ambasada e Republikës së Kosovës në Stokholm është e hapur për publikun çdo ditë të punës (e hënë – e premte) prej orës 09:00-17:00. Ambasada është e mbyllur gjatë ditëve të fundjavës (e shtunë – e diel), gjatë festave zyrtare të Republikës së Kosovës (referoju listës më poshtë) dhe festave të Suedisë – të ashtuquajturat ditë të kuqe në kalendarin e Suedisë (referoju më poshtë listës).

Festat zyrtare të Republikës së Kosovës:

a) Viti i ri - 1 dhe 2 Janari
b) Dita e Pavarësisë së Republikës së Kosovës - 17 Shkurti
c) Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës - 9 Prilli
d) Dita Ndërkombëtare e Punës - 1 Maji
e) Dita e Evropës - 9 Maji
f) Bajrami i Madh - dita e parë
g) Bajrami i vogël - dita e parë
h) Krishtlindjet Katolike - 25 Djhjetor
i) Krishtlindjet Ortodokse - 7 Janar
j) Pashkët Katolike - e hëna e pashkëve
k) Pashkët Ortodokse - e hëna e pashkëve

Ditët festive të Suedise – ditët e kuqe në kalendarin suedez

- 6 Janar (Trettondag Jul)
- 22 Prill  (Långfredag)
- 25 Prill  (Annandag påsk)
- 1 Maj
- 2 Qershor (Kristi himmelsfärdsdag)
- 3 Qershor (Klämdag)
- 6 Qershor (Svenska flaggans dag, nationaldagen)
- 25 Qershor (Midsommardagen)
- 5 Nëntor  (Alla helgons dag)
- 25 Dhjetor (Juldagen)
- 26 Dhjetor (Annandag Jul)

Numri emergjent i Ambasadës së Republikës së Kosovës në Stockholm është + 46 (0) 735 086 099. Ky numër është në shërbim 24 orë non-stop por mund të thirret/kontaktohet vetëm në rastet e nevojave/kërkesave të natyrës urgjente dhe atë pas orarit të rregullt të punës së konsullatës/ambasadës, ditëve të pushimit dhe të fundjavës.